Info Romexpo

Romexpo1 Romexpo2

 

PROMOVARE A PATRU TRASEE CICLOTURISTICE ȘI UN TRASEU DE PESCUIT ÎN ZONA DUNĂRII CĂLĂRĂȘENE

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Călăraşi, a implementat în perioada martie 2014 – martie 2015, proiectul ”Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călăraşene prin eco-turism”, finanţat de Fondul European pentru Pescuit (FEP).

În cadrul proiectului s-au stabilit patru trasee de cicloturism, care se adresează atât cicliștilor de șosea, cât și cicliștilor amatori de off-road, dar și un traseu de pescuit.

Cele patru trasee de ciclism au distanțe cuprinse între 46 și 50 de km, au un nivel scăzut de dificultate și pot fi parcurse într-un interval de timp cuprins între 4 și 7 ore, fiind localizate astfel:

C1 Căscioarele-Oltenița-Mânăstirea;
C2 Mânăstirea-Călărași;
C3 Oltenița-Dorobanțu;
C4 Dorobanțu-Chiciu-Călărași.

Pasionații de pescuit vor putea folosi traseul special creat în cadrul noului program turistic, care se întinde pe o distanță de 18 km, de la Călărași până la Vicina.

De asemenea, avem instituit concursul de ciclism “Cursa Dunării Călărășene” (desfășurat pe două trasee: șosea și off-road), care este organizat anual de către U.A.T. Județul Călărași.

Turiștii interesați de cele cinci trasee mai sus menționate, pot  închiria, în mod gratuit, 10 bicilete și 5 bărci nemotorizate, de la Centrul Cultural Judetean Călărași.

Responsabil cu închirierea: Cristi Mariniță – tel: 0726153779.

Detalii suplimentare puteţi obţine de la Alina APOLOZAN - Manager proiect,
tel.: 0242/311301, int.137, 0722 665 715;
fax: 0242/314623;
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Linkuri utile:  

http://www.cursadunariicalarasene.ro
www.turismcalarasi.ro

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor. Politica